Två män anhålla misstänkta för gruppvåldtäkt

Två män anhålla misstänkta för gruppvåldtäktNYHETER

Åklagare har anhållit två män misstänkta för en grov våldtäkt i Barkarby.

Enligt uppgifter till Aftonbladet fick kvinnan lift av tre gärningsmän – som körde henne till ett skogsparti och våldtog henne.

Polisen har säkrat kroppsvätskor från en av de gripna.

Två män har gripits misstänkta för grov våldtäkt.

– De greps under söndagskvällen och har anhållits på den längre misstanke graden, de är alltså skäligen misstänka, säger Sanna Nesser, åklagare vid Norrortsåklagarkammare.

Det var under fredagskvällen som polisen larmades till ett skogsparti i Barkarby, i nordvästra Stockholm, efter att en kvinna i 40-årsåldern anmält att hon blivit våldtagen.

– Hon är såklart chockad och mår inte bra, sa Oskar Tallryd, stationsbefäl vid polisen i Region Stockholm Nord, tidigare till Aftonbladet.

Fick skjuts på moped

Enligt uppgifter till Aftonbladet fick kvinnan lift av tre män på en moped. Mitt under färden körde männen omkull mopeden och drog in kvinnan till ett par buskar. Därefter skedde den misstänkta gruppvåldtäkten.

– Målsägande har färdats på en moped, det är det jag vet och kan kommentera, sa Mattias Lundström, stationsbefäl, under lördagen.

Efter gruppvåldtäkten flydde gärningsmännen från platsen på en moped. Enligt uppgifter till Aftonbladet har polisen spårat mopeden. Den är tagen i beslag och har genomgått en teknisk undersökning.

Enligt Aftonbladets källor har polisen även säkrat kroppsvätskor från en av de två gripna.

▪▪Texten uppdateras.

JAMSHID JAMSHIDI