Tuffare Väsby föll mot tabelltrean

Tuffare Väsby föll mot tabelltrean

Väsby Hockey är kvar på sista plats i södra allettan efter fredagens förlust mot Hudiksvall, 1-3 (0-0, 0-1, 1-2). Insatsen var ändå ett kliv i rätt riktning.

  • Sport
  • Publicerad 23:45, 12 jan 2018

Laget är viktigast och vi förlorar, det är surt

Sett till inställningen och "Vilda-faktorn" gjorde Väsby bästa matchen över 60 minuter sedan årsskiftet.

– Vi är stabila, men inte där hela vägen, säger tränaren Viktor Tuurala.

– Om det här var bästa insatsen är vi illa ute. Hudiksvall är inte bra, ändå… säger Markus Odén och låter minspelet slutföra meningen och hans känsla av att det inte var hundra fullt ut.

I anfallszon finns det mer av hjärta och smärta att önska. Annars var det fart, energi och tacklingar. Det senare har varit en bristvara och man måste bara lyfta fram Pontus Karlsson. Skadeskjuten mot Nybro i onsdags, med dubbla sjukhusbesök under kvällen/natten, spelade han i kväll med helvisir och lite synbesvär på högerögat. Och som han klev in i närkamperna. Kvällens tre stjärnor var lättplacerade, Pontus var dock inte nöjd.

– Laget är viktigast och vi förlorar, det är surt. Jag är väl inne i en bra trend och försöker vara jobbig, men det är poäng som räknas.

En annan som klev fram med lagom dosering av ilska och irritation var backen Sebastian Cederbrant. Även han körde in motståndare i planket, vilket är en av hockeyns grunder och något Väsbytruppen behöver bli bättre på. Om Cederbrant inte hade "tittat puck" vid Hudiksvalls 0-1-mål hade det blivit dubbla stjärnor i kväll.

Hudiksvall hade flest målchanser och var aningen bättre. Hälsingarnas tredje mål kom i tom bur, siffermarginalen speglade ändå kvalitetsskillnader för närvarande.

Tillbaka i Väsbydressen var Fredric Korduner, förra säsongens lagkapten, som lånats av Viggbyholm för tre matcher. Han hade inte mycket att säga om sin insats, men var klar över en sak.

– Det här gänget kan bättre.

På söndag spelar Väsby bottenmatchen mot Valbo, i Valbo.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*