Tandkort och skelettskador kan lösa skelettfynd

Tandkort och skelettskador kan lösa skelettfynd

Plasten på Ivön där två svamplockare hittade ett skelett förra söndagen är fortfarande avspärrad. Foto: Lasse Ottosson/Kristianstadsbladet

Med hjälp av tandkort, gamla skelettskador och dna-prover hoppas polisen kunna lösa gåtan med skelettet som förra söndagen hittades på Ivön utanför Kristianstad.

– Förra veckan fotograferades skelettfyndet och det togs dna-prover hos Rättsmedicinalverket i Lund, berättar Nils Norling, presstalesman hos polisen i region Syd.

Skelettet har fotograferats för att se om det till exempel finns gamla benbrott som kan hjälpa till vid identifieringen.

Lista med 20 namn

Polisen har också hämtat in tandkort från de tjugo försvunna personer som finns på listan över tänkbara personer. En av personerna som finns med på polisens lista över intressanta försvunna personer är turnéledaren Lelle Hildebrand, som försvann från en konsert i Sölvesborg för 18 år sedan.

Nu är det Rättsmedicinalverket i Stockholm som tagit över identifieringsarbetet, ett arbete som kan ta minst en månad.

Platsen avspärrad

– Det är ett mycket tidsödande arbete. Men får vi träff direkt på första namnet på listan kan det gå betydligt fortare, säger Nils Norling.

Platsen där skelettet hittades på Ivön kommer att fortsätta att vara avspärrad tills identifieringen är klar.

  • Anna Börje

Publicerad:

Uppdaterad:

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer