Snart höjs hastigheten på “Bromstens autobahn”

Snart höjs hastigheten på "Bromstens autobahn"

Trafikkaoset i Bromsten oroar trafikanter och boende som varnar för att det bara är en tidsfråga innan det sker en olycka på skoltäta Duvbovägen. Men nu väntar en hastighetshöjning på "Bromstens autobahn".

Det är solig hösteftermiddag på Duvbovägen i Bromsten. En pojke på sparkcykel korsar Duvbovägen i höjd med Bromstens IP. Han hinner knappt passera förrän en bil flyger fram över övergångsstället.

Genom bilrutan syns föraren i full färd med att knappa på sin telefon.

– Trafiken här är jättestökig! Många håller inte hastighetsbestämmelserna, säger Spångabon Marcus Kihlgren, som varit och hämtat upp sin dotter från förskolan lite längre ner på gatan.

Trafiken oroar

Att trafiksituationen är problematisk i Bromsten är det många som håller med om. Flera personer har hört av sig till Spånga Tidning och berättat att de känner sig otrygga i Bromstenstrafiken.

Massiv kritik mot höjda hastigheter i Spånga: "Hur tänker de?"

Och när vi frågar boende om trafiken i Facebook-gruppen Bromstensungar rullar kommentarerna in.

Flera personer menar att det är som allra värst längs med Duvbovägen när föräldrar ska hämta och lämna sina barn vid närliggande skolor och förskolor.

Andra nämner att den separerade cykelbanan vid Duvbovägen känns otrygg i höjd med Bromstens IP. En person refererar till och med till Duvbovägen som "Bromstens autobahn".

Men alla håller inte med.

– Trafiken här är helt okej, det som märks är att föräldrar har svårt att hitta parkering, säger Eddie Ljunggren som hämtar upp sonen Benjamin, 8 år.