Samsung-telefonen slår alla rekord

@ia_sophia Sophia Nilsson

Sophia Nilsson
Reporter

Sophia Nilsson

2017-09-12 09:19 Samsung-telefonen slår alla rekord

Samsungs nya flaggskeppstelefon Galaxy Note 8 har inte ens nått butikshyllorna men har redan krossat sin föregångare i antalet förbeställningar.

Samsung Galaxy Note 8
Foto: Samsung

Den sydkoreanska telefonjätten vill nog inget hellre än att lägga förra årets stora batteriskandal bakom sig. Och med nya flaggskeppet Galaxy Note 8 ser det ut att gå vägen. Förbeställningarna har med råge gått om föregångarens och olycksbarnet Galaxy Note 7, skriver Reuters.

Samsung har investerat både pengar och säkerligen en hel del av sin heder för att behålla sin dominans på smartphone-marknaden. Särskilt med tanke på dagens stora händelse – Apple väntas i kväll svensk tid lansera en ny Iphone. Försäljningen av Note 8 börjar på fredag.

Men många är det som redan beställt den nya telefonen. Närmare bestämt har 650 000 förbeställningar kommit in från 40 länder, på fem dagar. Det är 2,5 gånger fler än när Note 7 släpptes. Något som den ansvarige för mobildivisionen, DJ Koh, ser som mycket uppmuntrande.

Läs också: Sex coola företagsprylar från IFA-mässan i Berlin

Skandalen kring de exploderande telefonerna blev ett faktum någon gång under sensommaren 2016. På grund av ett fel i batteriet överhettades telefonen och kunde börja brinna eller explodera. Den förbjöds på flygplan och i oktober samma år drog Samsung tillbaka telefonen från marknaden. Hela fiaskot ska ha kostat företaget minst 150 miljarder kronor i uteblivna intäkter.

Aktuella jobb

 • Testledare till Swedavia IT

  Stockholm-Arlanda | Swedavia AB

 • Developers to IoT Startup

  Stockholm | Eniga Technology AB

 • FRA söker en driven system- och hårdvarutekniker som vill arbeta med produktutveckling!

  Stockholm | FRA

 • Senior Business Controller till Network Services

  Stockholm | Network Services

Alla lediga jobb

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*