PTS-beslut: Tre bryter inte mot nätneutraliteten

@KarinJLindstrom Karin Lindström

Karin Lindström
Reporter

Karin Lindström

2018-03-13 13:29 PTS-beslut: Tre bryter inte mot nätneutraliteten

Nej, avgiften som vissa Blackberryägare får betala till mobiloperatören Tre är inte kopplad till nätneutralitet. PTS avslutar sin tillsyn och avskriver ärendet.

Tre-logo i Blackberry-mobil

Det var i slutet av januari som PTS inledde tillsyn mot Tre efter att ett avtalsvillkor i mobiloperatörens prislista uppmärksammats. Det handlade om en särskild avgift för att e-post, surf och annan dataöverföring ska fungera i en Blackberry – något som misstänktes bryta mot nätneutraliteten.

Men i svaret från Tre framgår att beskrivningen i prislistan inte stämmer. Avgiften gäller Blackberrymobiler som har operativsystem från 2013 eller äldre.

Läs också: Tre utreds av PTS – misstänks bryta mot nätneutraliteten

För att kunna erbjuda de kunderna vissa funktioner som exempelvis kryptering så måste kunderna aktiveras i Blackberrys egna servrar, och för det betalar Tre en licensavgift.

Kunderna som har de här äldre Blackberrymobilerna har dock tillgång till internet även utan den tilläggstjänsten. Det innebär alltså, konstaterar PTS, att användarnas tillgång till internet inte begränsas om de väljer att inte betala för tilläggstjänsten, och myndigheten avskriver därför ärendet.

Senaste nytt

  • 2018-03-13 14:11TechWorld Lars Danielsson Notes vägrar dö: IBM hoppas HCL ska blåsa nytt liv i trotjänaren
  • 2018-03-13 13:29Computer Sweden Karin Lindström PTS-beslut: Tre bryter inte mot nätneutraliteten
  • 2018-03-13 11:28Computer Sweden Mattias Malmqvist När vännerna reagerar på dina suckar och stön – då ska du se över din karriär
  • 2018-03-13 11:25Computer Sweden Adam Koskelainen Det gigantiska dataintrånget hos Yahoo kan bli en dyr historia för Verizon
  • 2018-03-13 11:10Computer Sweden Joakim Arstad Djurberg Bygger nytt datacenter i Piteå – för 80 miljoner

100 Senaste

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*