Men in black kungar på torget

Men in black kungar på torget

Basketplanen på Kista torg var nyligen värd för en alldeles speciell uttagning i basket i spel tre mot tre. Vinnare blev till slut Men in black på herrsidan och Better you på damsidan.

Det kan bli en inspiration.

– Vi vill alltid vinna med mycket och med stil, säger Andrei Khromchanka som spelar för Men in black.

Det handlar alltså om basket med tre i varje lag och där spelet hela tiden förs mot en korg. Turneringen på Kista torg var en av flera uttagningsturneringar till den stora finalen i Göteborg. Allt är en del av den svenska streetbasketturneringen 3*3 Sweden tour och vinnaren i Göteborg får en plats i Fiba 3*3 Challenger-turnering i Berlin. Att få åka till Berlin är en dröm.

– Det skulle vara otroligt, säger Alan Bedirhan från Men in black som vann finalen med 15-12 mot Be One.

På damsidan vann Better you mot Wonder women med 2–0 i matcher i bäst av tre. Det var faktiskt de enda två damlagen i uttagningen.

Vinnarlaget önskade att fler tjejer börjar att spela streetbasket så att det blir hela turneringar och på Facebookgruppen Kvinnligt Basketnät försöker de få fler tjejer till den här basketformen.

Men nu har Better you kvalificerat sig för Göteborg och precis som herrvinnarna tycker de att en en tripp till Berlin skulle vara fantastiskt.

– Det skulle vara en upplevelse, säger Lovisa Humla.

Den svenska turneringen håller hög kvalitet med bland annat spelare som har erfarenhet från Basketligan. Bonnierhoops, som står bakom basketplanen på Kista torg, hoppas att yngre kan se upp till spelarna.

– Det kan bli en inspiration, säger Bruno Silva, projektledare på Bonnierhoops, som själv har en gedigen basketbakgrund.