Leif-Ivans båt prickad i krogkontroll

Leif-Ivans båt prickad i krogkontroll

Flugor, skit, och bröd i papperskorgen. Superentreprenören Leif-Ivan Karlssons omsusade hotellbåt hade nyligen besök från miljöförvaltningen. Det blev några anmärkningar.

Det var i mars i år som vi skrev om hotell- och restaurangbåten M/S Birger Jarl. Då stormade det kring nye ägaren Leif-Ivan Karlsson, självutnämnd "super-entreprenör" som figurerat i en dokusåpa och blivit miljonär på bland annat flyktingförläggningar.

Hans plan för den kulturmärkta båten var först en stor renovering för att skapa ett maritimt nöjescenter. Men så valde han att sätta hotellbåten i konkurs med flit för att bli av med personalen.

Leif-Ivan Karlsson går i konkurs med flit – vill bli av med personalen

– Det går inte att få någon styrsel på personalen. De sjukskriver sig hela tiden, sa Leif-Ivan Karlsson till StockholmDIrekt.

Idag sköts M/S Birger Jarl med hjälp av personal från bemanningsföretag. Och nyligen gjorde miljöförvaltningen en oanmäld kontroll i köket, vilket föranledde en hel del anmärkningar på "allvarliga avvikelser". Bland annat användes en papperskorg som brödkorg – du kan se hela listan på anmärkningar här nedan.

ÖPPET BREV FRÅN ANSTÄLLD: Vad tycker du jag ska göra nu Leif-Ivan?

Joakim Sköldhammar, verksamhetschef på M/S Birger Jarl, säger att allt detta fixades "sekunden inspektören gick av båten".

– Det är åtgärdat. Så här ska det inte vara.

Men varför bröd i en papperskorg?

– Det var mer en plastbunke. Men nej, den var inte godkänd för mat och ska inte användas för det.

Har det här något att göra med att personalbytet?

– Nej. Vi har tagit in en restaurangchef från Haparanda och hon tog med sig sin kock. De går via bemanningsföretag men är folk som Leif-Ivan känner sedan innan.