Leif GW om polisens nya besked: ”Hedrar dem”

Under tisdagseftermiddagen kunde SVT Halland berätta att polisen återupptar utredningen kring Robin Nilssons mystiska död i Ullared för två år sedan.

– Det är en ny grupp människor som tar sig an fallet med nya ögon, säger Mats Palmgren, polisområdeschef i Halland, till SVT.

Det sker efter förra veckans program av "Veckans brott" där såväl tidigare Palmeutredaren Sonny Björk som Leif GW Persson riktade skarp kritik mot utredningen. Trots en rad – enligt Björk och GW – oklara omständigheter konstaterade polisen redan en halvtimma efter att Robins kropp hittats att inget brott låg bakom.

GW: "Hedrar honom"

I tisdagskvällens avsnitt av "Veckans brott" berömmer polisprofessorn Persson beslutet.

– Nu har polisområdeschefen Mats Palmgren sagt, vilket jag tycker hedrar honom, att antingen ska vi ta upp ärendet på nytt eller så ska vi i vart fall se över rutinerna, säger GW i programmet.

LÄS OCKSÅ: GW:s hårda kritik efter Robins död

Leif GW Persson i studion i "Veckans brott".Foto: SVT

Något som alltså bekräftats under dagen.

GW vill understryka att det inte är säkert att det handlar om något brott.

– Jag vill understryka att det jag reagerade mot var att man skrev av det på det här viset. Jag har ingen bestämd uppfattning i sakfrågan. Det kan mycket väl vara en olyckshändelse.

GW: "Talar mot ett mord"

Samtidigt pekar GW på tre saker som han finner underliga med fallet. Dels placeringen av Robins jacka och plånbok i relation till kroppen, dels att han hade skador i huvudet vilket skulle kunna indikera någon slags slagskador, samt att han saknade sina skor.

– Det faktum att han saknar skorna när han hittas tycker jag talar mot ett mord, faktiskt, säger polisprofessorn i "Veckans brott".

GRATIS! Ladda ner GT:s nyhetsapp i Iphone & Android.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*