(L) står bakom förslag om skattesänkning

Karolina Wallström (L) stöttar en skattesänkning i Örebro kommun. Foto: Johannes Weckström / SVT

(L) står bakom förslag om skattesänkning

Efter att Moderaterna i Örebro föreslagit en skattesänkning på 50 öre per hundralapp skriver Liberalerna i ett pressmeddelande att de stöder förslaget.

– Örebro har ett stort överskott, det är ett bra förslag från Moderaterna att ge tillbaka Örebroarna deras pengar. Det finns inget mål från Liberalerna att ta ut mer i skatt än vad som behövs utöver det satta övetskottsmålet, säger Karolina Wallström (L) Kommunalråd.

Skulle förslaget gå igenom innebär det att Örebros skattebetalare går tillbaka till en nivå som gällde innan senaste skattehöjningen.

– Det är viktigt att kommunen effektiviserar och utvecklar sin organisation för att möta framtidens kostnadsutveckling. Välfärden måste säkras. Vi i Liberalerna står på samma sida som Moderaterna, det parti som nästa period innehar kommunstyrelseposten, i denna fråga, avslutar Karolina Wallström.

  • Åsa Svennebäck

Publicerad:

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2018 Örebro

  • undefinedundefined S: ”Skattesänkning skulle stoppa utvecklingen”Socialdemokraterna besvarar Moderaternas skattesänkning
  • undefinedundefined Moderaterna vill sänka skatten för örebroarna”Vi är en högskattekommun”
  • undefinedundefinedHyrläkare stort problem i Örebro länSka minska – ökar istället

Mer i ämnet

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*