Konfettiregn invigde nytt bostadsområde för seniorer

Konfettiregn över Slussparken när nytt bygge invigdes. Foto: Julia Ericsson / SVT

Konfettiregn invigde nytt bostadsområde för seniorer

På tisdagen togs det första spadtaget på CV-området för det nya bostadsområdet Slussparken. Här ska 42 seniorbostäder stå klara om ett år.

Lägenheter vänder sig till de som fyllt 55 år med fokus på lättillgänglighet och seniorers behov av social gemenskap. Bland annat kommer det att finnas växthus, boulebana och övernattningslägenheter för gäster.

I samband med byggandet har också en tidskapsel murats in. På tisdagen passade de nya lägenhetsägarna som var på plats att lägga in prylar, dokument och annat, som ska ge en bild av Örebro och Sverige 2018 när kapseln någon gång i framtiden grävs upp.

undefined
Ebba Sääw, projektchef

– Det var tidningar, en inplastat artikel om Kalla, som tog sin första guldmedalj i OS nu. Någon har lagt sin mobiltelefon, tidstarur, smink, allt möjligt, säger Ebba Sääw, projektchef.

  • Åsa Svennebäck

Publicerad:

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*