Jan Bohman (S) är ny ordförande för Brottsförebyggande rådet i Borlänge

Jan Bohman (S) är ny ordförande för Brottsförebyggande rådet i Borlänge

Borlänges kommunalråd Jan Bohman (S) är vald till ny ordförande för det lokala brottsförebyggande rådet i Borlänge.

Bohman tillträder den 14 februari, samtidigt som en nystart av rådets samarbete kommer att göras. I ett pressmeddelande säger han:

– Det är väldigt viktigt att vi har ett nära samarbete med Polisen och andra aktörer och trygghetsfrågorna ligger högt på kommunstyrelsens agenda. Just nu jobbar vi med att ta fram ett gemensamt medborgarlöfte med Polisen och det kommer att presenteras i mars, säger Jan Bohman (S), kommunstyrelsens ordförande.

Konflikt med polisen bakom avhopp

Det var den 22 januari som toppolitikern Kenneth Persson (S) valde att lämna uppdraget som ordförande efter en konflikt med Polisen.

Bland annat ska Kenneth Persson ha varit inblandad i en intern uppgörelse efter att en av kommunens bilar vandaliserats. Enligt polisen gjordes en anmälan men den lades ner. Något som Dalarnas tidningar var först att berätta om.

BRÅ i Borlänge

BRÅ i Borlänge

Visa

Det lokala brottsförebyggande rådet leder och driver det brottsförebyggande arbetet i Borlänge. Rådet representeras av politiker, kommunens Brå-samordnare och Polisen, som har träffar cirka 4–6 gånger per år för att få en delad lägesbild. Rådet tar också olika beslut om förebyggande insatser, till exempel som att starta ”Människan bakom uniformen” (MBU), som är en utbildning med bland annat Polisen, Räddningstjänsten och Ambulanssjukvården som får möjlighet att lära känna Borlängeungdomar.

Relaterat

  • undefined Toppolitiker avgår från Brottsförebyggande rådetPolisen har inget förtroende
  • undefined Kommunalrådet: Viktigt att komma vidare i arbetet mot brottslighet Nya tag i samarbete mellan Polis och Borlänge kommun
  • Susanna Johansson

Publicerad:

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*