Italienska smaker på nya Bistron

Italienska smaker på nya Bistron

Hemmagjord pasta, italiensk livemusik och Frutti de mare. Nu blir det äkta italienskt på gamla Edsbacka Bistro.

  • Nyheter
  • Publicerad 13:36, 13 jan 2018

Man ska få känslan av att vara i Italien.

Ska man göra något så ska det vara till hundra procent, menar Raymond Hanna som driver Edsbacka Bistro sedan ungefär ett halvår tillbaka och som nu gör en stor förändring av restaurangen.

På lördag byter därför restaurangen namn till Al Capricco och den traditionella gourmétrestaurangen ska istället förvandlades till en hemtrevlig italiensk restaurang.

Raymond Hanna har till och med värvat personal från Italien. En "pastamästare", som han kallar henne, anländer till Sverige inom kort för att laga all pasta för hand i restaurangen. Och serveringspersonalen kan prata både italienska och svenska. Hans bror, som drivit flera framgångsrika italienska restauranger i Stockholm, kommer att utbilda personalen och göra menyn.

– Jag vill att det ska kännas genuint. Att personalen pratar med varandra på italienska, en musiker som går runt och spelar mellan borden och riktigt god hemmalagad mat. Man ska få känslan av att vara i Italien.

Att Sollentunas italienska restaurang San Marco nyligen har slagit igen har ingenting med Edsbacka Bistros nya inriktning att göra, menar han. Bistron har mestadels lockat till affärsluncher och firanden – något som han ville förändra.
– Vi har planerat det här i ungefär två månader. Många som bor här i närheten ville att vi skulle ha lite billigare mat också och take away. En del personer har tyckt att det här känts lite för fint här inne och nästan inte vågat in för att de tänkt att det skulle vara väldigt dyrt. Vi vill ha rimligare priser och fina råvaror. Det ska fortfarande vara bra mat som serveras här.

Ungefär samtidigt öppnar dörrarna till Edsbacka Wärdshus igen. Det tycker Raymond Hanna bara är bra.

– Det kommer att vara bra att vi har olika koncept nu när de öppnar igen. Ibland kan våra kunder äta hos oss, och ibland hos dem. Det efterfrågas restauranger i området.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*