Herrgårdskollektivet i Hässelby delar på allt

Herrgårdskollektivet i Hässelby delar på allt

Att kombinera jobb sju dagar i veckan med småbarnsliv kräver skicklighet och alternativa lösningar. De två paren som sköter ruljansen på Riddersviks gård samarbetar både professionellt och med livspusslet.

  • Nyheter
  • Publicerad 15:49, 13 feb 2018

En del vänner tycker att vi är konstiga. När vi bokade vår första semester så reste vi till och med ihop, haha

Blandat. På vardagarna är det främst konferenser och minnesstunder på gården, på helgerna är det kafé för allmänheten mellan februari och september. Foto: Mikael Andersson

Paren Bergström och Johansson hade inte känt varandra mer än några veckor innan de praktiskt taget flyttade ihop. De senaste fem åren har de och deras barn levt som en enda stor familj, och allt började när kockarna Annika och Max Johansson skulle gifta sig.

– Vi var på jakt efter festlokal och hittade Asknäs gård på Ekerö. Vi skulle laga maten själva men behövde hjälp med servisen och fick via en kompis kontakt med Elin, berättar Annika.

Elin Bergström var också gammal i krogbranschen och när hon och Annika åkte ut för att titta på gården föll de pladask.

– Det var liksom "wow, det här skulle man syssla med!", säger Annika.

Otroligt nog slumpade det sig så att de ansvariga sökte någon som ville ta över verksamheten med konferenser och events, och erbjöd tjejerna att testa.

– Vi fick två månader på oss och fria tyglar. Det var fantastiskt att vi själva fick bestämma allt, säger Elin.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*