GW:s ord om misstänkte Peter Madsen i rätten

Halv tio i torsdags förmiddag inleddes rättegången mot Peter Madsen i Köpenhamns byrett, den 47-årige uppfinnaren och ubåtsbyggaren är åtalad för att ha mördat den svenska journalisten Kim Wall, 30, på hans ubåt och sedan styckat kroppen och dumpat delarna i Öresund.

Enligt åklagaren, Jakob Buch Jepsen, planerade Madsen mordet. Men dödsorsaken är inte känd, enligt åklagaren dog hon antingen av strypning eller att halsen skars av.

Dödsorsaken

Just frågan om hur Kim Wall dog är en knäckfråga som kan komma att avgöra utgången av rättsprocessen.

– Skulle det vara så att hon var död när han gör allt det andra med henne, då bortfaller grunderna för en fällande dom för mord, säger Leif GW Persson.

Madsen har konsekvent nekat till mordanklagelserna men erkänner han att han styckat kroppen, ”i panik” efter att Kim Wall, enligt honom, avlidit till följd av förgiftning ombord på ubåten.

I ”Veckans brott” pratar GW också om bilden av Peter Madsen. Sinnesundersökningen av honom visar att han har narcissistiska och psykopatiska drag och att han är sexuellt avvikande.

– I rätten pratade han gärna om sig själv och ogärna om Kim Wall. Sådana människor har jag träffat på många gånger på mordrättegångar. De har haft ihjäl kvinnor i sin närhet men det är bara dem det är synd om. Det här som han (Peter Madsen) har råkat ut för nu är bara förskräckligt, menar han, säger GW.

Bild från den 13 augusti 2017, då tekniker undersökte Peter Madsens egenbyggda ubåt.Foto: JENS NOERGAARD LARSEN / AFP SCANPIX DENMARK

GW: ”Madsen fälls för mord”

I programmet nämns också Madsens intresse för pornografi och verkliga tortyrfilmer där kvinnor mördas.

– En människa som inte har den läggningen klarar helt enkelt inte av att titta på sånt. Men han har ägnat sig åt det i timmar och i flera sammanhang.

Under utredningen har Peter Madsen lämnat flera olika förklaringar om hur Kim Wall dog, och det är åklagaren som måste bevisa i fall han ljuger och att han har mördat Kim Wall.

Leif GW Persson är övertygad om att Jakob Buch Jepsen kommer att lyckas.

– Jag tror att åklagaren kan överbevisa honom. Skadebilden är så pass talande att jag tror man lyckas få honom fälld för mord. Griftefridsbrottet är redan klart, det ger två år i sig. Det gör att man i lugn och ro kan låta honom sitta i finkan medan det här rullar färdigt. För domen kommer med all säkerhet att överklagas.

Domen mot Peter Madsen kommer den 25 april.

LÄS MER: Michael sov på ubåten – innan Kim Walls död

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*