Fortsatt stora problem med sophämtningen i Hässelby-Vällingby

Fortsatt stora problem med sophämtningen i Hässelby-Vällingby

Den egna tunnan svämmar över medan grannens blir tömd. Fortfarande fungerar sophämtningen dåligt på flera håll i Hässelby-Vällingby.

– Två månader har gått utan att de har fått ordning på det hela – det är inte okej! Vi är några grannhus där någon har tömning var fjortonde dag och några varje vecka. Men vi har bara haft en enda tömning de senaste fyra veckorna, säger en Hässelbybo, som inte vill ha sitt namn i tidningen.

I stället har hen kört iväg soporna till Lövsta åstervinningscentral, där det står tillfälliga containrar för hushållssopor sedan strejken drog igång i somras.

Klagomålen fortsätter

Under september har reklamationerna fortsatt att komma in till Stockholm vatten och avfall från "område 1" där Hässelby-Vällingby ingår.

– Det verkar fungera helt slumpvis. De har tagit några tunnor på ett ställe, men missat andra, säger den boende vi pratar med.

Eleonor Björkman, pressansvarig på Stockholm vatten och avfall bekräftar att det finns problem på vissa håll.

– Vi har fortfarande problem på en del adresser. Entreprenören har mycket ny personal som ska läras upp samtidigt, då tar det tid, säger hon.

Hon fortsätter:

– Det kan hända att personal har varit och hämtat sopor på en adress men så har det funnits ytterligare ett soprum runt hörnet som de har missat för att de inte kände till det. Men vi uppmanar alla som inte har fått soporna hämtade att höra av sig till vår kundtjänst, det är så vi får veta var det inte fungerar.

Ny entreprenör

Från 1 oktober byts den gamla entreprenören Reno norden ut. Då blir det i stället företaget Suez som kommer att ha hand om sophämtningen i stadsdelen. De har hittills haft hand om matavfallet.

– Då kommer samma aktör att hämta både hushållssopor och matavfall, kunderna kommer alltså på sikt få allt hämtat samma dag och det blir färre transporter, säger Eleonor Björkman.