Försvunna 78-åringen återfunnen – efter 30 timmar

Försvunna 78-åringen återfunnen – efter 30 timmarNYHETER

Den 78-åriga kvinnan sågs på söndagsmorgonen – och försvann.

Efter 31 timmar hittades hon välbehållen av en hundpatrull.

– Om man har gjort någon iakktagelse av en äldre kvinna i det här området så får man jättegärna ringa oss, säger Marie Andersson på polisens regionsledningscentral nord.

Senast kvinnan sågs var vid 09-tiden på söndagen i Dartsel utanför Arvidsjaur i Norrbotten.

Vid 19-tiden på söndagskvällen anmäldes kvinnan försvunnen. Då hade det gått tio timmar sedan 78-åringen senast setts i Dartsel utanför Arvidsjaur i Norrbotten.

– Vid 09-tiden på söndagsmorgonen ska någon ha sett henne i Dartsel, gåendes i riktning mot Lauker. Sen vet man inte om hon vikit av någonstans men det är den senaste observationen vi har, säger Marie Andersson på polisens regionsledningscentral nord.

Området kring Dartsel söktes under natten igenom med polis, hundförare, helikopter och fjällräddare – utan resultat.

– Man har sökt både i närområdet och i ett större närområde någon mil från platsen, på vägar och i området omkring, men man har inte hittat henne, säger Marie Andersson.

Bar mörka kläder

Under måndagen fortsatte sökandet med samma omfattning och efter klockan 13 kopplades Missing People in.

Polisen gick ut med signalement och uppmanade folk att höra av sig om de sett en äldre 165 centimeter lång kvinna med mörka kläder i området.

– Om man har gjort någon iakttagelse av en äldre kvinna i det här området så får man jättegärna ringa oss, säger Marie Andersson.

Klockan 15.45 meddelade polisen att en hundpatrull hittat kvinnan. Då hade det gått över 30 timmar sedan hon senast setts.

”Kvinnan var medtagen, men vid medvetande, och har förts till sjukvården för omhändertagande”, skriver polisen på sin hemsida.

Profilbild Petter J Larsson

PETTER J LARSSON