No Picture

Alliansen är inte död

26 juli, 2017 zoox 0

Alliansen har valt att rikta en misstroendeförklaring mot tre av regeringens ministrar, inrikesminister Anders Ygeman, försvarsminister Peter Hultqvist och infrastrukturminister Anna Johansson.
– För regeringen är det två av deras starkaste och mest populära statsråd som misstroendeförklaras, nämligen Ygeman och Hultqvist, säger Expressens politiske kommentator K-G Bergström.
Alliansen är inte dödK-G Bergström menar att beskedet är ett bevis på att alliansen inte är död.
– Det har varit populärt att dödförklara alliansen tidigare, men det här snabba beskedet innebär att Stefan Löfven inte fick en chans att föregå med att själv till exempel sparka Anna Johansson. Alliansen ryckte åt sig beslutet.
Sverigedemokraterna kommer att ställa sig bakom misstroendeförklaringen, men det är enligt K-G Bergström svårt att se vad statsminister Stefan Löfvens motdrag kommer att bli. När budgeten fälldes 2014 hotade statsministern med att utlysa nyval – något som inte ska ses som en självklarhet den h..

No Picture

Sverige – det godaste landet på jorden

26 juli, 2017 zoox 0

Sverige toppar därmed ligan i “Good Country Index” från 2016 och som bland annat baseras på 35 separata indikationer från källor så som FN och Världsbanken. Sverige blir det bästa eller det “godaste” landet när det kommer till att tjäna folkets intressen, samtidigt som man undviker skadliga effekter på andra länder och miljön.
Enligt indexet gör Sverige, i relation till ekonomins storlek, mer gott och mindre skada än något annat land. Mindre länder som Irland, Island och Costa Rica har alla fallit i rangordningen. Det beror delvis på att mindre länder påverkas mer av större världshändelser. Trots att 38 länder tillkommit sedan den senaste utgåvan är Libyen fortfarande längst ner på listan.
Bakom rapporten står den oberoende politiske rådgivare Simon Anholt vars mål är att “hitta sätt att uppmuntra länder att samarbeta med varandra. Samverka mycket mer, och tävla lite mindre”.

No Picture

Ung flicka utsatt för misstänkt våldtäktsförsök

26 juli, 2017 zoox 0

Larmet kom in till polisen vid 06.30-tiden på onsdagsmorgonen. En flicka i tioårsåldern ska då ha angripits när hon gick genom ett parkområde på Öster i Örebro, vilket SVT Örebro först rapporterade om.
– Det är ett våldsbrott som har skett och nu finns en anmälan upprättad om försök till våldtäkt mot den här tjejen, säger Anders Sjöberg, polisområdeskommunikatör.
Flickan var ensam då hon ska ha blivit angripen av en okänd gärningsman.
– Jag tror att det är ett vittne som ringer in, som hör ljud från henne när hon skriker, säger Anders Sjöberg.
Efter händelsen fördes flickan till sjukhus, där hon nu befinner sig tillsammans med sina föräldrar. Om hon har fått några skador i samband med händelsen är oklart.
Polisen: Det finns vittnen Under morgonen har polisen spärrat av området för att utföra en teknisk undersökning.
– Det finns vittnen som har gjort iakttagelser som vi nu försöker höra. Sedan kommer vi givetvis prata med flickan. Det är den delen vi jobbar på nu.
Vad vet ni om g..

Detta innebär misstroendeförklaring – så tänker alliansen sparka ministrarna

26 juli, 2017 zoox 0

Normalt öppnar inte riksdagen förrän den 12 september klockan 14. Men nu kräver ledarna för allianspartierna Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna och Centerpartiet gemensamt att tre socialdemokratiska ministrar ska tvingas avgå.
Det handlar om hur de skött den pågående it-skandalen på Transportstyrelsen, där stora säkerhetsläckor pågått utan att statsministern, eller den berörda ministern informerats.
LÄS MER: It-skandalen på Transportstyrelsen – det händer nu
Enligt alliansen kände de tre ministrarna till de allvarliga bristerna i it-säkerheten i nästan två år utan att agera.
Hur går en misstroendeförklaring till i riksdagen?Först måste riksdagen samlas. Varken Anna Kinberg Batra, M, Annie Lööf, C, Ebba Busch Thor, KD, eller Jan Björklund, L, vill vänta till mitten av september.
Då kan de med hjälp av Riksdagsordning 6 kapitlet 12 paragrafen kalla till ett extra sammanträde, vilket regeringen kan göra, eller om minst 115 ledamöter begär det. Eftersom allianspartierna har 140 pl..

3 tips på hur du skyddar dig mot boprisfall

26 juli, 2017 zoox 0

Bostadspriserna i Sverige har gått ner de senaste tre månaderna och det finns alltid en risk att man tajmar marknaden fel och gör en förlustaffär. Men det finns sätt att skydda sig – här är 3 snabba tips!

No Picture

Tre bilar i krock – räddningspådrag på väg

26 juli, 2017 zoox 0

Larmet om olyckan på Kungsbackaleden kom vid elvatiden på onsdagen.
– Det är tre bilar som krockat i södergående riktning, säger Thomas Fuxborg, presstalesman vid polisen i region Väst.
Skadeläget för de inblandade är oklart.
Texten uppdateras

No Picture

Wille Crafoord rider ut på turné med vänner

26 juli, 2017 zoox 0

För tionde året i rad rider Wille Crafoord ut på Hovturnén – en ridande musikfestival med Wille Crafoord i spetsen. Det kommer att bjudas på allt från trubadurer till jazzsaxofonister och komiker. Enligt Wille Crafoord är det ett koncept som behövs i tider där statsfesterna håller på att ta över. Först ut på tisdagen är Stenestad i Svalöv. Därefter kommer turnén att röra sig runt i olika delar av Skåne och ge ytterligare fem konserter under veckan.
– Jag tror folk har tröttnat på det. Vi brukar kallas för Sveriges enda ridande festival, säger Wille Crafoord.
Samlat på sig ett sällskapWille Crafoord själv ser fram emot turnén och med sig har han ett sällskap som han sett fram emot att jobba med.
– Det är radarparet Anna-Lena Brundin och Jan Sigurd. Jazzmusikern Magnus Lundgren är vi också jätteglada över att ha fått med oss som kommer direkt från jazzfestivalen i Montreux. Sen har vi även Niklas Lind och Olle Linder, säger Wille Crafoord.
Trillade av hästenInför repetitionerna har det..

No Picture

JUST NU: Mordförsök – person fick skott mot sig

26 juli, 2017 zoox 0

På tisdagskvällen vid 20-tiden fick polisen in en anmälan om ett mordförsök i ytterområdet i norra Kristianstad.
Skjutningen ska ha skett utomhus på tisdagskvällen mellan klockan 20 och klockan 21. Polisen vet ännu inte om det handlar om flera skott.
Enligt anmälan så har en person fått en skottlossning riktad mot sig.
– Vi har utredningsåtgärder som pågår just nu. Ingen har blivit skadad, säger Ingela Hessbo, inre befäl hos Kristianstadspolisen, till Kristianstadsbladet.
Polisen har nu inlett en utredning för att ta fram omständigheterna men ingen har gripits.
– Man utreder ärendet som mordförsök, säger Anna Göransson.
Händelsens karaktär gör att den har fått rubriceringen mordförsök, möjligen dråp, enligt polisen.
– Det blir det automatiskt när man skjuter mot en person, säger Ingela Hessbo, till tidningen.
Texten uppdateras.

No Picture

Hemtjänstpersonal lurade 99-åring på 270 000 kronor

26 juli, 2017 zoox 0

Förra sommaren tog polisen upp en anmälan från sonen till en äldre man efter att sonen upptäckt att stora summor pengar dragits från hans pappas konto. Betalningskopian från banken visade sig då ha namnet på en kvinna som jobbar i hemtjänsten.
Det visade sig snart att en kvinna, 99 år gammal, också hade blivit av med sina pengar. Även den gången var det sonen som larmade. Enligt sonen kunde man se ett mönster i utbetalningarna, nämligen att samma kvinna jobbat för mamman i samband med att pengarna försvann.
Lurade äldre på 270 000 kronorNu åtalas den misstänkta kvinnan i 35-årsåldern vid Göteborgs tingsrätt för grovt bedrägeri medelst urkundsförfalskning vid 21 tillfällen. Åtalspunkten gäller den äldre kvinnan hon ska ha lurat. Hon åtalas också för bedrägeri medelst urkundsförfalskning vid två tillfällen och det gäller den lurade mannen.
Åklagaren Per-Erik Rinsell skriver så här i stämningsansökan:
“Bedrägeribrotten bör var och en bedömas som grova eftersom NN använde falska handlingar..

No Picture

Man greps efter misstänkt rattfylleri

26 juli, 2017 zoox 0

Vid 05.18 på onsdagsmorgonen stannade en polispatrull en bilist i Jämjö, Karlskrona.
Vid kontrollen fick de misstankar om att den 26-åriga föraren körde rattfull och han fick följa med för provtagning och utredning.
– Det är patrullen själv som gör den här kontrollen, det kan ju vara så att man känner igen föraren, säger Stephan Söderholm.
Bilen beslagtogsHan misstänks även för grov olovlig körning och narkotikabrott eget bruk.
Polisen beslagtar bilen enligt trafikbrottslagen.
– Man tar inte bilen i beslag om det inte finns fler rapporter om olovlig körning för att förhindra att de ska fortsätta sin brottsliga verksamhet, säger Stephan Söderholm.

No Picture

Alliansen väcker misstroendeförklaring

26 juli, 2017 zoox 0

Alliansen riktar en misstroendeförklaring mot infrastrukturminister Anna Johansson (S), inrikesminister Andres Ygeman (S) och försvarsminister Peter Hultqvist (S).
Orsaken är IT-haveriet vid Transportstyrelsen. Samt hur regeringen har hanterat skandalen.
– Vi från alliansens sida vill väcka misstroendeförklaring mot de tre ansvariga stadsråden Anna Johansson, Anders Ygeman och Peter Hultqvist, säger moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra.
Partiledare Annie Lööf (C) anser att flera statsråd har misskött sina ämbetsområden.
– Det här behöver få konsekvenser här och nu. De tre statsråden har försummat sitt ansvar, och detta kan ha hotat rikets säkerhet, säger hon.
“Förtroendet är förbrukat”– Grunden för misstroendet mot dessa ministrar är bristande ansvar och bristande omdöme i deras ämbetsutövning, säger partiledare Ebba Bush Thor (KD).
– Jag vill sammanfatta det med att svenska folket förtjänar bättre. Förtroendet är förbrukat, säger hon.
– Det här kan vara den största säkerhetsl..

No Picture

Stulen bil brann – i närheten av Ikeafirma

26 juli, 2017 zoox 0

Vid 02.10 natten till onsdagen får polisen larm om en bil som brann på Terminalgatan i Älmhult. Polis och räddningstjänst åker dit.
– Den är säkert anlagd för bilen var helt övertänd, säger Stephan Söderholm.
Polisen tar kontakt med bilens ägare och får reda på att bilen är stulen. Bilbranden uppstår bara några hundra meter från en firma som tillverkar varor för Ikea. Bilen brinner ut helt i lågorna.
“Dolt fingeravtryck”– Bilen hade stulits från ägarens carport vid 16-tiden på tisdagen. Kanske har någon stulit den för att använda den i något olagligt syfte och sedan tänt eld på den för att dölja eventuella fingeravtryck, säger Stephan Söderholm.
Polisen har upprättat en anmälan om tillgrepp av fortskaffningsmedel.

No Picture

Man föll ut från fjärde våningen – vårdas på sjukhus

26 juli, 2017 zoox 0

Det var klockan 22.12 under tisdagskvällen som en man föll ut från en balkong i Skövde kommun.
– Det är någon som ramlar ut från en balkong och blir liggandes på marken. Han är körd till sjukhus där han vårdas. Han är inte värre skadad än att han kommer höras under förmiddagen, säger Thomas Fuxborg.
Flera personer befann sig i lägenheten när mannen föll ut från balkongen. Polisen spärrade därför av lägenheten och genomförde en teknisk undersökning under natten då man inte kan utesluta brott.
– Det befann sig folk i lägenheten. Antingen har han hoppat eller blivit hjälpt över. För att ta det säkra före det osäkra har vi spärrat av lägenheten och genomfört en teknisk undersökning, avslutar Fuxborg.

No Picture

Tusentals evakueras efter skogsbränder

26 juli, 2017 zoox 0

Brandmän bekämpar elden i regionen Provence-Alpes-Côte d'Azur, enligt BBC.
En 30 kvadratkilometer stor yta har brunnit i landets sydliga delar, inklusive på Franska rivieran och ön Korsika, enligt BBC.
Myndigheter i Frankrike har bett om hjälp från andra EU-länder att bekämpa bränderna, rapporterar BBC.
Texten uppdateras.

No Picture

Polisen åkte ut på inbrottslarm – hittade pistol

26 juli, 2017 zoox 0

Det var vid midnatt, natten till onsdagen, som polisen fick larmet. Två män hade setts vid ett garage i Partille och polisen trodde att det kunde röra sig om ett inbrott.
– Vi får det som att det är inbrott på platsen. Det visar sig att en av de två personerna är vän med den som har garaget. Det blir inget misstänkt inbrott, säger Fuxborg.
I stället blev männen misstänkta för grovt vapenbrott och narkotikabrott.
– De uppträdde narkotikapåverkade och vi hittade en skarpladdad pistol vid garaget som togs i beslag, avslutar Thomas Fuxborg.

No Picture

Annika Falkengren har lämnat Sverige – kritik mot hennes ekonomiska klipp

26 juli, 2017 zoox 0

Det var tidningen Dagens industri som i tisdags avslöjade att storbanken SEB:s tidigare vd och koncernchef hade semesterdagar från tolv år bakåt i tiden innestående som hon tog ut i pengar.
Enligt tidningens beräkningar rörde det sig om cirka 7,5 miljoner i semesterersättningar.
Bankens trotjänare Annika Falkengren går till ett jobb på en schweizisk privatbank där hon blir delägare.
För några dagar sedan skrev familjen också ut sig ut landet. Flyttlasset gick till Geneve. Flytten finns också registrerad hos Skatteverket.
LÄS OCKSÅ: Annika Falkengrens semesterberg
Annika Falkengren har tidigare fått svarta rubriker för sina höga ersättningar vid sidan om den ordinarie lönen som hon kvitterat ut vissa år.
Den tidigare SEB-chefen hade sannolikt hoppats på ett tyst avslut på banken utan negativa rubriker.
Men efter Dagens industris avslöjade om hennes innestående semesterberg, som hon samlat på sig under tolv år, kommer ny kritik.
Annika Falkengrens maning: Jobba hårt!I samband med Vecka..

No Picture

Alliansen riktar misstroendeförklaring mot flera statsråd

26 juli, 2017 zoox 0

Partiledarna från Alliansen har i dagarna uttryckt oro över regeringens hantering av IT-skandalen. Moderaternas Anna Kinberg Batra var noga med att understryka allvaret i situationen.
– Här har Sveriges säkerhet äventyrats, enskilda människors känsligaste uppgifter riskerat att hamna i orätta händer – och regeringen kan fortfarande inte svara på varför man inte tog det på större allvar tidigare i processen. Det tycker jag är mycket allvarligt.
Alliansen blixtkallade i dag onsdag till en pressträff. Inför pressträffen sågs tre vägar ligga öppna för Alliansen.
Misstroendeförklaring kan riktas mot enskilda statsråd.
De Socialdemokratiska statsråden Anna Johansson, Anders Ygeman och Peter Hultqvist har alla tre fått utstå hård kritik för sin hantering av Transportstyrelse läckorna. Att en eller flera av dessa skulle tvingas bort är ingen omöjlighet.
Faller Löfven så faller regeringen
Om misstroendeförklaringen riktas mot Statsministern och går igenom innebär det att hela regeringen måste ..

No Picture

Gängmedlem biten i skrevet under bråk

26 juli, 2017 zoox 0

Sedan slutet av maj har en konflikt rasat mellan två gäng i Aarhus, Danmark. Enligt danska medier rörr det sig om det danska gänget Loyal to Familia (LTF) som har försökt etablera sig i stadens västliga delar.
På tisdagskvällen eskalerade konflikten i en tumultartad konfrontation. Polisen i Östjylland fick larmet vid 21.19 om oron bland flera personer vid Hasle torg i västra Aarhus.
Två gäng som rök ihopNär polisen kom till platsen upptäckte de att det handlade om två gäng som rykt ihop.
– En person blev biten av en hund från sin egen gruppering och skadades, flera kastvapen användes också mot flera personer, skriver Östjyllands polis i ett meddelande.
Den danska polisen vill inte avslöja vilka gäng bråket handlade om men fem män i åldrarna 20 till 28 greps. Männen är från samma gruppering som mannen som blev biten.
“Inget blev avbitet”De misstänks för lagbrott efter att bland annat ha kastat flaskor efter den andra gruppen.
Enligt polisen kan de fem männen komma att förhöras redan und..