Misstänkte mördaren: Jag gjorde bara som rösterna sa åt mig

20 september, 2017 zoox 0

Misstänkte mördaren: Jag gjorde bara som rösterna sa åt migKRIM20 september 2017 22:23I ett polisförhör har 21-åringen erkänt hur han sköt 25-åringen i garaget.
Nu säger han att det var rösterna i hans huvud som fick honom att säga det.
Och enligt 21-åringen fortsätter rösterna att ge honom order.
– De senaste dagarna har de sagt ”skada honom, skada honom”. Jag säger vem? De säger vakten, säger 21-åringen.
1 av 3 | Foto: POLISENDen mordmisstänkte 21-årige mannen Den 22 januari besköts en 25-årig man i ett garage i Hallonbergen. Han överlevde skjutningen och fick skjuts till Karolinska – men bilen förföljdes. Utanför Karolinska hann den jagande bilen upp 25-åringen och bilen han färdades i. Då sköts 25-åringen igen, denna gång till döds.
21-åringen och ytterligare fem unga män misstänks ligga bakom mordet.
I ett långt polisförhör har han erkänt – men det erkännandet har han nu tagit tillbaka. Enligt 21-åringen så var det röster i hans huvud som sa åt honom att säga det han gjorde i förh..

Mördare och våldtäktsman får avtjäna straff i Sverige

20 september, 2017 zoox 0

Mördare och våldtäktsman får avtjäna straff i SverigeKRIM20 september 2017 19:36Sommaren 2009 våldtog och mördade den i dag 25-årige mannen Malin Kristiansen utanför Borås – och dömdes till tre års ungdomsvård.
Sex år senare dömdes han för grov våldtäkt av en svensk flicka på Cypern, till sju års fängelse.
Nu har mannen kommit tillbaka till Sverige.
1 av 3 | Foto: PrivatMalin dödades av sin kamrat. Han dömdes till tre års ungdomsvård.I slutet av sommaren 2009 försvann 16-åriga Malin Kristiansen efter en föräldrafri fest i Sparsör en dryg mil norr om Borås.
Misstankarna riktades snabbt mot en jämnårig pojke som setts med Malin under kvällen. Han hämtades till förhör och erkände omedelbart vad han gjort.
I förhöret berättade tonårspojken hur han blev arg på Malin och slog till henne med knytnäven i ansiktet.
Hon föll ihop och han sparkade henne då ”fyra-fem gånger” i huvudet.
– För att jag tänkte att om jag sparkar henne i huvet, så kanske hon glömmer att jag slog henne, berättade ton..

Vellinge kommun säger ja till tiggeriförbud

20 september, 2017 zoox 0

Vellinge kommun säger ja till tiggeriförbudNYHETER20 september 2017 19:52I kväll fattade Vellinge kommun beslut om att genomföra ett tiggeriförbud.
Moderaternas förslag fick stöd av Sverigedemokraterna och Liberalerna – och nu är det upp till länsstyrelsen att avgöra frågan.
Vellingeliberalernas ställningstagande skiljer sig väsentligt från partiets hållning på riksnivå.
– Det här är helt emot Liberalernas linje, säger Roger Haddad (L), partiets rättspolitiske talesperson.
1 av 2 | Foto: Björn Lindgren/TT Frågan om ett tiggeriförbud väcktes redan för en tid sedan i Vellinges kommunstyrelse. Och alldeles nyss klubbades förslaget genom i kommunfullmäktige.
Moderaternas förslag stöddes av Liberalerna och Sverigedemokraterna.
Länsstyrelsen ska avgöraNu är det upp till länsstyrelsen att avgöra frågan om ett tiggeriförbud på vissa avgränsade platser i kommunen. Det kommer i sådant fall att ske genom en förändring av kommunens lokala ordningsföreskrifter, om det är juridiskt möjligt.
Omröstn..

Avspärrningarna på Sturup hävda

20 september, 2017 zoox 0

Avspärrningarna på Sturup hävdaNYHETER20 september 2017 20:28Delar av flygplatsen Sturup spärrades av efter ett larm om en övergiven väska.
Enligt Sydsvenskan kom larmet klockan 19.30.
Strax före klockan 21 hävdes avspärrningarna sedan polis undersökt föremålen på plats.
Två påsar och en resväska stod övergivna på två olika platser på Sturup.
– Enligt våra rutiner spärras sådana områden av. Nu har polisen gått igenom de två övergivna påsarna och resväskan och avspärrningarna har hävts omkring dem, säger Åsa Öhman, pressansvarig på Svedavia.
KARIN AHLBORG20 september 2017 20:28

Polisen tog tjuv på bar gärning – hyllar hans ärlighet

20 september, 2017 zoox 0

Polisen tog tjuv på bar gärning – hyllar hans ärlighetNYHETER20 september 2017 20:46En tjuv var i full färd med att montera ned en byggnadsställning när polisen kom till platsen.
– På hans eget initiativ hjälptes vi åt att lägga tillbaka allt stulet, säger polisen Christoffer Arpfjord till Göteborgsposten.
Foto: TTTjuven hjälpte polisen att sätta tillbaka allt. Det var vid 01:00, natten till tisdagen, som polisen i Göteborg fick ett larm om en pågående stöld. Det var en tjuv som var i full färd med att sno en byggnadsställning i Majorna i Göteborg. Polisen dök upp när han höll på att montera ned byggnadsställningen.
– En man var mitt uppe i att plocka ner ställningarna och lägga dem i en i en stulen kärra när patrullerna kom till platsen, säger Jenny Widén, polisens presstalesperson, till GP.
Istället för att fly sin väg – erkände tjuven direkt och hjälpte polisen att ställa tillbaka allt. Christoffer Arpfjord var en av poliserna som var på plats.
– Han sa att det var såhär det bru..

Flicka påkörd av lastbil – livshotande skador

20 september, 2017 zoox 0

Flicka påkörd av lastbil – livshotande skadorNYHETER20 september 2017 18:11Under onsdagseftermiddagen blev en 16-årig flicka påkörd av en lastbil i Fjugesta utanför Örebro.
Flickan vårdas nu på sjukhus med livshotande skador, meddelar landstinget i en kommuniké.
Foto: Tilal Altaib/SVT ÖrebroEnligt SVT Nyheter Örebro och Nerikes Allehanda ska den 16-åriga flickan ha färdats på cykel på väg 204 i höjd med Fjugesta när hon blev påkörd.
– Det är lite oklart om hon gick eller cyklade när det hände, säger Kenneth Johannesson, vid polisens regionledningscentral i Örebro.
Räddningstjänsten var framme vid platsen strax innan klockan fyra och förde flickan till Universitetssjukhuset i Örebro med ambulans.
I en kommuniké från sjukhuset vid 17:30 står det klart att flickans tillstånd är livshotande. Det bekräftar även polisen. Föraren av lastbilen har tagits omhand av polisens trafikenhet.
– Sannolikt har trafikenheten tagit hand om det. Jag har inte hört något om några förhör än så länge, det ..

18-åringens ärlighet fångades på övervakningskameran – hyllas

20 september, 2017 zoox 0

Hittade 12 000 kronor – sökte upp ägarenGODA NYHETER20 september 2017 18:2218-årige Tyler Opdyke från USA hittade en plånbok med cirka 12 000 kronor. Nu hyllas han för sin ärlighet, skriver lokala tv-stationen CBS Sacramento.
Foto: SkärmdumpHyllas för sin ärlighet. 18-årige Tyler Opdyke delade ut flygblad för sin farbrors företag när han såg en plånbok ligga på utfarten till ett hus tillhörande en kvinna vid namn Melissa Vang.
I plånboken, som Melissas man tappat på vägen till bilen, låg det cirka 12 000 svenska kronor och kreditkort.
Tyler plockade upp plånboken och knackade på parets dörr för att lämna den. Men Melissa som var hemma vågade inte öppna.
– Jag öppnar inte för främlingar eller för någon som jag inte känner igen överhuvudtaget. Så efter att han gått kollade jag igenom övervakningskameran.
Och på övervakningsfilmen såg hon hur Tyler visade upp plånboken i kameran och lämnade den under dörrmattan – för att fortsätta dela ut flygbladen.
”Tänkte på familjen”Han gick seda..

Desperat jakt efter överlevande i Mexiko

20 september, 2017 zoox 0

Desperat jakt efter överlevande i MexikoNYHETER20 september 2017 19:17Hjälparbetare i Mexico City söker desperat efter överlevande från gårdagens jordskalv.
Inifrån rasmassorna på en skola där minst 21 barn dött lyckades en flicka skicka ett meddelande till sina föräldrar.
”Hjälp oss, vi är törstiga”, skrev hon på Whatsapp enligt tidningen El Universal.
1 av 11 | Foto: MARIO VAZQUEZ / AFPRäddningsarbetet vid Enrique Rebsamen elementary school i Mexico City. 1 av 8 | Foto: STR / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYR N På onsdagsftermiddagen hade 225 människor bekräftats döda efter tisdagens kraftiga skalv med magnituden 7,1 i södra Mexiko.
Många av dödsoffren är personer som hittats i rasmassor i huvudstaden Mexico City där 44 byggnader uppges ha kollapsat. På grundskolan Enrique Rébsamen i stadens södra delar har minst 21 barn omkommit.
Nu pågår en desperat jakt på överlevande i de raserade husen.
Räddningsarbetare har enligt mexikanska Foro TV hittat en flicka vid liv under bråten på Enrique R..

13-årig pojke bedöms skyldig till mord på jämnårig skolkamrat

20 september, 2017 zoox 0

13-årig pojke bedöms skyldig till mord på jämnårig skolkamratFoto: Magnus Lejhall/TTDagen efter mordet på en 13-årig pojke vajade flaggorna på halv stång i Olofström och en tyst minut hölls för att hedra den döde 13-åringen. KRIM20 september 2017 15:11Den 13-årige pojken mördade sin jämnårige kamrat.
Det slår åklagarkammaren i Karlskrona fast.
– Vi menar att händelseförloppet är klarlagt och det visar att en 13-årig pojke ensam dödat en annan 13-årig pojke., säger åklagarna Marie Lindström.
I början av mars larmades SOS om ett knivbråk strax utanför Olofström i Blekinge. På platsen hittades två skadade pojkar.
En av pojkarna avled av sina skador – den andre omhändertogs av polisen misstänkt för att ha dödat sin jämnårige kamrat.
De två pojkarna, båda 13 år, gick på samma skola. Pojkarna hade tidigare setts gå tillsammans från centrala Olofström, till den plats där sedan en av pojkarna hittades död.
– Vi kan bekräfta att det är en kniv som har används, säger Marie Lindström.
Hittades dö..

Misstänkt mord var troligen fall från träd

20 september, 2017 zoox 0

Misstänkt mord var troligen fall från trädFoto: Johan Nilsson/TTDen 27-årige man som hittades död i en skog utanför Vollsjö dog troligen efter att ha fallit ner från ett träd. Arkivbild.NYHETER20 september 2017 15:51Den 27-årige man som hittades död i en skog mellan Vollsjö och Fränninge i Sjöbo kommun i början av september dog troligen i en olycka, skriver Ystads Allehanda.
– Rätt tidigt misstänkte vi att det rörde sig om en olyckshändelse. Mannen har sannolikt klättrat upp i ett träd och sedan fallit, säger Lars Förstell, presstalesperson vid polisen, till tidningen.
Polisen utredde inledningsvis fallet som ett mord alternativt dråp.
TT20 september 2017 15:51

Slutar sälja saltgurka på lösvikt – efter fräcka beteendet

20 september, 2017 zoox 0

Slutar sälja saltgurka på lösvikt – efter fräcka beteendetNYHETER20 september 2017 16:58I flera år har Coop Forum på Backaplan i Göteborg sålt saltgurkor på lösvikt – men nu är det slut med det.
– Jag har aldrig varit med om något liknande tidigare och då har jag jobbat med det här i 40 år, säger Christer Lindblad, butikens stormarknadschef.
Foto: TT/PrivatNu är det slutsålt.På Coop Forum på Backaplan i Göteborg har man slutat sälja saltgurka, närmare bestämt Västeråsgurka, på lösvikt.
– Vi har sålt det i flera år men för ett tag sedan upptäckte vi att kunder tog gurkor med tången för att ta en tugga och lägga tillbaka resten. Vi anser att det inte är okej och tog ett beslut om att ta bort gurkan, säger butikens stormarknadschef Christer Lindblad och fortsätter:
– Jag har aldrig varit med om något liknande tidigare och då har jag jobbat med det här i 40 år.
”Skäms över att vara människa”Så nu möts kunderna av en informationslapp där butiken meddelar sitt beslut: ”Eftersom vi har kund..

Dubbelolycka på E4 – totalstopp i båda riktningarna

20 september, 2017 zoox 0

Dubbelolycka på E4 – totalstopp i båda riktningarna NYHETER20 september 2017 16:59Två olyckor har inträffat på E4 utanför Linköping. Först i södergående och sen i norrgående körriktning.
Det är i nuläget totalstopp i båda riktningarna.
Foto: Niklas LuksOlycka på E4.Den första olyckan, i södergående riktning inträffade strax innan klockan 16.
En lastbil och tre personbilar har av okänd anledning kolliderat.
– Sen en stund senare, inträffade en till olycka, lite längre söderut i norrgående riktning. Där ska det vara tre personbilar som har kört ihop, säger Thomas Agnevik som är presstalesman hos polisen i region Öst.
Begärde fler ambulanser Det är oklart om någon person kommit till skada.
– Först sa patrullen att det inte fanns några personskador, men sen begärde räddningstjänsten fler ambulanser. Så jag vet inte i nuläget, säger Thomas Agnevik.
Trafikanter bör köra genom Linköping Han säger också att polisen rekommenderar trafikanter att köra genom Linköping, för att slippa fastna..

Backar från uttalande om kungen: ”Skämtsamt”

20 september, 2017 zoox 0

Backar från uttalande om kungen: ”Skämtsamt”SAMHÄLLE20 september 2017 09:39Apanaget höjs med drygt två miljoner nästa år – och elva miljoner 2020.
Finansminister Magdalena Andersson sa vid en pressträffen att det beror på att kungafamiljen växer – men det tillbakavisar hovet.
– Det handlar om förstärkning av säkerheten på Stockholms slott och om löneökningar, säger Margareta Thorgren, hovets informationschef.
Nu backar finansministern från uttalandet.
Foto: CAROLINA BYRMOKungen och hovstaten får mer pengar nästa år – 2,2 miljoner skjuts till i hovets budget.
Men den stora ökningen beräknas komma 2020, då kungens kostnader beräknas öka med nästan 11 miljoner jämfört med i dag.
Backar från uttalandetFinansminister Magdalena Andersson sa vid en pressträff efter budgetpresentationen att ökningen av apanaget berodde på att kungafamiljen växer.
– Kungafamiljen blir större, därför behöver vi höja apanaget, sa hon i en intervju med Expressen.
Men hovet tillbakavisar uppgifterna om att apana..

Ekonomen svarade på läsarnas frågor om nya budgeten

20 september, 2017 zoox 0

Ekonomen svarade på läsarnas frågor om nya budgetenFoto: SwedbankArturo Arques, privatekonom på Swedbank.NYHETER20 september 2017 10:58Vilka pensionärer får sänkt skatt? Och hur stor blir egentligen höjningen av skatten på sparande?
Tidigare i dag chattade privatekonomen Arturo Arques, Swedbank, om regeringens nya budget – och besvarade läsarnas frågor.
Här är hans svar.
Foto: Mike Watson Images / Moodboard RFSkatten på pensioner sänks.OM PENSIONERNA:Tjänar pensionärerna på den nya budgeten?
/ Jaafar
Arturo Arques svarar: Pensionärerna är en av de stora vinnarna. De kan i bästa fall få både höjt bostadstillägg och lägre skatt. Det kan handla om mellan 500 till 800 kronor per månad.
Kommer sänkningen av pensionärsskatten även gälla förtidspensionärer (sjukersättning)?
/ S
Arturo Arques svarar: Individer med aktivitets- och sjukersättning får också sänkt skatt och höjt bostadstillägg. Dessutom höjs garantiersättningen till knappt 9 600 kronor i månaden från och med första juli 2018.
Vad ..

Område i London spärrades av

20 september, 2017 zoox 0

Område i London spärrades avNYHETER20 september 2017 11:37Ett område vid Liverpool Street, en stor station och knutpunkt för kollektivtrafiken spärrades under onsdagsen av, rapporter flera brittiska medier.
Det handlade om ett misstänkt paket som polisen nu bedömer som ofarligt och avspärrningarna har hävts.
Orsaken ska vara ett säkerhetslarm av något slag. Enligt nyhetsbyrån Reuters rör det sig om att man hittat ett misstänkt paket.
Independet skriver att polispatruller med hundar har setts vid Liverpool street och Morgate. En talesperson för Londonpolisen säger enligt Independet att man undersöker ett misstänkt paket på Wilson Street. Rapporten om paketet kom 9:52 lokal tid.
– Vi avråder allmänheten från att röra sig i området, säger talespersonen till Independent.
Bedöms vara ofarligtEtt tag senare har avspärrningarna hävts och polisen bedömer det misstänkta paketet som ofarligt, skriver Independet.
Sedan sprängningsförsöket förra veckan i Londons tunnelbana som polisen utreder som ..

Område i London avspärrat

20 september, 2017 zoox 0

Område i London avspärratNYHETER20 september 2017 11:37Ett område vid Liverpool Street, en stor station och knutpunkt för kollektivtrafiken spärrades under onsdagsen av, rapporter flera brittiska medier.
Det handlade om ett misstänkt paket som polisen nu bedömer som ofarligt och avspärrningarna har hävts.
Orsaken ska vara ett säkerhetslarm av något slag. Enligt nyhetsbyrån Reuters rör det sig om att man hittat ett misstänkt paket.
Independet skriver att polispatruller med hundar har setts vid Liverpool street och Morgate. En talesperson för Londonpolisen säger enligt Independet att man undersöker ett misstänkt paket på Wilson Street. Rapporten om paketet kom 9:52 lokal tid.
– Vi avråder allmänheten från att röra sig i området, säger talespersonen till Independent.
Bedöms vara ofarligtEnligt vittnen på plats som tidningen pratat med går tågen som vanligt, men gator nära stationen har spärrats av. Ett tag senare har avspärrningarna hävts och polisen bedömer det misstänkta paketet som ofa..

Nioårig flicka fick mordhot på Snapchat

20 september, 2017 zoox 0

Nioårig flicka fick mordhot på Snapchat Polisen varnar för kedjebrevNYHETER20 september 2017 12:04Halloween närmar sig och kedjebrevet om ”spöket” Theresa Fidalgo som hotar att döda mottagaren har återigen fått spridning – nu via appen Snapchat.
En nioårig flicka i Östergötland fick meddelandet av en kompis, som inte vågade ta risken att inte skicka meddelandet vidare.
– Som förälder kan man i Halloweentider tänka på och berätta för barn att det är vanligt att det skickas sådana här obehagliga meddelanden, säger Åsa Willsund, kommunikatör på polisregion Öst.
Foto: Polisen region Öst.Så här ser kedjebrevet om ”spöket” Theresa Fidalgo ut.Vandringssägnen har cirkulerat på internet under flera år och handlar om den så kallade Theresa Fidalgo som dog i en bilolycka i Portugal 1983. Under åren har tusentals barn fått meddelandet som översatts till flera olika språk och sprids via sociala medier och sms. Nu har det återigen fått spridning.
– Vi fick in ett samtal till polisens kontaktcenter..

En person påkörd av spårvagn i tunnel

20 september, 2017 zoox 0

En person påkörd av spårvagn i tunnelNYHETER20 september 2017 12:06En person har blivit påkörd av en spårvagn i en tunnel i Bergsjön i Göteborg.
– Vi är på plats tillsammans med räddningstjänst och ambulans. Jag har ingen status på den påkörda ännu, säger Christer Fuxborg, presstalesperson hos polisen region Väst till Aftonbladet.
Larmet om att en person har blivit påkörd av en spårvagn inkom vid 11:40-tiden till SOS-alarm. Olyckan ska ha inträffat i en tunnel i Bergsjön mellan stationerna Januarigatan och Galileus gata.
– Vi fick in larm om att en person är påkörd av spårvagn mellan Januarigatan och Galileus gata i Bergsjön. Vi är på plats tillsammans med räddningstjänst och ambulans. Jag har ingen status på den påkörda ännu, säger Christer Fuxborg, presstalesperson hos polisen region Väst.
Spårvagnstrafiken är enligt polisen avstängd i båda riktningar. Västtrafik har satt in ersättningsbussar och beräknar att stoppet kommer att vara i två timmar.
▪ Texten uppdateras
JOSEFIN SILVERBE..

Arbetsplatsolycka – man förd till sjukhus i ambulans

20 september, 2017 zoox 0

Arbetsplatsolycka – man förd till sjukhus i ambulansNYHETER20 september 2017 12:30En arbetsplatsolycka har inträffat i Jönköping. Omständigheterna är i nuläget oklara men enligt polisen ska en truck och en lastpall ha varit inblandade.
– En kille har förts med ambulans till sjukhus, säger Åsa Willsund som är polisens presstalesperson i region Öst.
Händelsen ska ha inträffat vid 11-tiden på tisdagen. Det är oklart hur illa mannen har skadat sig.
– Jag tror att han svimmade av först, men jag vet inte om han vaknade till innan ambulansen kom, säger Åsa Willsund.
Polisen och på plats och utreder olyckan.
– Vi kommer att utreda det som en arbetsplatsolycka, ingen person är misstänkt för något brott i nuläget, säger Willsund.
► Texten uppdateras.
ALEXANDRA CARLSSON TENITSKAJA20 september 2017 12:30

Orkanen Maria drar in över Puerto Rico

20 september, 2017 zoox 0

Orkanen Maria drar in över Puerto Rico1 av 2 | Foto: HECTOR RETAMAL / AFPOrkanen Maria drar in över Puerto Rico.NYHETER20 september 2017 12:45Skäckorkanen Maria som dragit över Karibien under de senaste dagarna.
Nu befinner sig stormens öga precis över ön Puerto Rico, uppger flera amerikanska medier.
Orkanen bedöms vara en kategori 4 på femgradig skala. Vindhastigheten är 250 km per timme.
Samtidigt rapporteras att minst sju personer har omkommit till följd av orkanen i Dominica. Byggnader och infrastruktur har också tagit väldigt stor skadad, uppger landets myndigheter.
Enligt Puerto Ricos guvernör Ricardo Rosello, ska över 11 200 människor och nästan 600 husdjur ha sökt skydd undan stormen på ön.
Stormen är den första, av liknande kraft som drabbat ön Puerto Rico sen 30-talet, rapporterar CNN.
► Texten uppdateras
ALEXANDRA CARLSSON TENITSKAJA20 september 2017 12:45