Camillas hemtjänst i konkurs – 300 äldre påverkas

Camillas hemtjänst i konkurs – 300 äldre påverkas

Camillas hemtjänst har försatts i konkurs. Företaget brottades med ekonomiska svårigheter på grund av sjunkande effektivitet, enligt ett pressmeddelande från Upplands Väsby kommun. De 90 anställda och 300 brukarna måste nu hitta nya jobb och hemtjänstutförare.

  • Nyheter
  • Publicerad 17:00, 13 mar 2018

Beslutet om konkursen fattades under måndagen. Personalen informerades under tisdagen. Cirka 90 anställda, heltid och deltid, berörs – och cirka 300 brukare. En konkursförvaltare har tagit över driften av företaget fram till den 12 april.

Camillas hemtjänst har sedan en tid tillbaka brottats med ekonomiska svårigheter på grund av sjunkande effektivitet. De senaste veckorna har bolaget också fått in en ökad mängd klagomål från brukare och brukares anhöriga. Kritiken har handlat om uteblivna matleveranser, personal som inte kommer på utsatt tid, bristande information och "kaos".

Verksamhetschefens svar har varit att företaget i februari genomgick en schemaförändring där all ordinarie personal gick in på ett rullande schema.

"Vi vill ha mindre antal personer runt kunden som täcker upp vid ledigheter, sjukdom och semestrar. Förseningar som uppstått kan bero på att det är personal som är ovan vid att gå till vissa kunder," har motiveringen varit.

Huruvida denna schemaförändring i längden skulle leda till en förbättring kommer vi aldrig veta. Den 12 mars var konkursen ett faktum.

De brukare som berörs av konkursen kommer genom brev och telefonsamtal kontaktas av Upplands Väsby kommun med erbjudande om att välja ny hemtjänstutförare. Kommunen kommer även att kontakta övriga hemtjänstutförare med en förfrågan om de kan ta över brukare från Camillas hemtjänst.

Kommunen skriver i ett pressmeddelande att de beklagar det inträffade och försäkrar att de gör sitt yttersta för att dämpa konsekvenserna för Väsbys hemstjänstbrukare.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*