Brand i villa – brinner med öppna lågor

Larmet kom till SOS vid klockan elva på söndagsförmiddagen från villaägaren och räddningstjänst skickades till villaområdet.

– Det är i Mörlunda. Enligt rapporter så är det en brand i villa som har börjat i sovrummet. Man har slagit ner den ganska bra så de försöker nu gå in i huset, säger Lasse Karlsson, räddningschef i beredskap i Hultsfreds kommun.

Det ska ha befunnit sig en man i huset, som själv slog larm om branden och sedan tog sig ut från huset. Det ska inte ha funnits fler människor i huset.

Ingen känd brandorsak

Vet man hur branden startade?

– Nej, ingenting sådant, säger Lasse Karlsson.

Är huset bortom räddning?

– Det kan jag inte svara på eftersom jag själv inte varit på plats. I första läget var det fullt utvecklad brand och hur man sedan lyckats slå ner det vet jag inte, säger Lasse Karlsson till Expressen strax efter klockan halv tolv på förmiddagen.

Polisen begav sig till platsen

Kalmarpolisen skriver om händelsen.

"Larm inkommer om en fullt utvecklad villabrand på Stationsvägen i Mörlunda. Enligt uppgift ska det inte finnas några personer vara kvar i villan och inga personskador har rapporterats inledningsvis. Polis och räddningstjänst skickas till platsen."

– Vi är inte framme med vår patrull än så jag vet inte mer i nuläget. Det ska inte vara några personer kvar i villa i alla fall, säger Kim Hild vid Kalmarpolisen till Expressen strax innan klockan halv tolv på söndagsförmiddagen.